SPECIJALISTIČKI INTERNISTIČKI I KARDIOLOŠKI PREGLEDI U POLIKLINICI MUMINOVIĆ

Internistički pregled u Poliklinici Muminović

Internistički pregled obavlja liječnik specijalist interne medicine, a sastoji se od razgovora s pacijentom tijekom kojeg uzima detaljne podatke o pacijentovim prijašnjim bolestima, bolestima u obitelji te sadašnjim tegobama (anamneza) te od detaljnog kliničkog pregleda.

Internistički pregled je potreban kod pojave zdravstvenih tegoba, kao sistematski (preventivni) pregled ili u sklopu predoperativne obrade.

Što obuhvaća pregled interniste?

Nakon iscrpne anamneze, liječnik obavlja klinički pregled koji obuhvaća inspekciju, palpaciju, perkusiju i auskultaciju što znači da će liječnik utvrditi kakvo je opće stanje pacijenta, pogledati kožu i vidljive sluznice, laganim pritiscima vrhovima prstiju pregledati limfne čvorove, krvne žile, trbušne organe i poslušati srce i pluća te izmjeriti krvni tlak.

Po završenom razgovoru i pregledu s EKG-om, u dogovoru s pacijentom liječnik će odlučiti o daljnjim potrebnim pretragama ili pregledima. Točna dijagnoza na temelju dobivenih podataka, pretpostavka je za uspješno liječenje pacijenta.

Kako se pripremiti?

Potrebno je donijeti sve ranije nalaze. Poželjno je na pregled doći natašte zbog eventualnih laboratorijskih pretraga. | Izvor

Za dodatna pitanja, informacije i zakazivanje termina možete nas kontaktirati na brojeve telefona: + 387 37 229 780 ili +387 63 991 770 (Viber i Whatsapp)

Svaki radni dan od 07 do 19 sati!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH