fbpx

Medicinski i hemijski PEELING u Poliklinici Muminović

Starenje kože je dinamičan proces.

Starenjem u koži nastaju određene histološke promjene koje rezultiraju slijedećim kliničkim osobinama: pojačana hrapavost kože, neravnomjerna pigmentacija, gubitak elasticiteta i pojava bora.

Starenje kože određeno je samim kronološkim starenjem (intrinzičko starenje), ali isto tako i vanjskim čimbenicima od kojih je najvažnije sunčevo zračenje (ekstrinzičko starenje).

Uloga medicinskog i hemijskog peelinga je da stvori tanji, kompaktniji stratum korneum, deblji epidermis bez staničnih atipija i s jednolikom raspodjelom melanina, te pojačano odlaganje kolagena i bazične tvari u dermisu.
Dermalne promjene direktno ovise o dubini peelinga. Što je peeling dublji to je veće odlaganje kolagena i bazične tvari. Stoga se laganijim peelingom mogu ukloniti plitke bore dok je za duboke bore potreban jači peeling.

Medicinski i hemijski piling je kontrolisano uklanjanje površinskih slojeva kože radi podmlađivanja, bijeljenja fleka i osvježavanja tj. vraćanja tonusa i elastičnosti kože lica i dekoltea kao i ujednačavanja boje kože – voćnim kiselinama i trihlorsirćetnom kiselinom.

Procedura traje do 1h , uz preporuku za njegu kože prvih 7 dana po tretmanu, tj. izbjegavanja izloženosti suncu i nekim lijekovima ili aktivnostima!

Za dodatna pitanja, informacije i zakazivanje termina možete nas kontaktirati na brojeve telefona: + 387 37 229 780 ili +387 63 991 770 (Viber i Whatsapp)

Svaki radni dan od 07 do 15 sati!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH