fbpx

PCR I SEROLOŠKO TESTIRANJE U POLIKLINICI MUMINOVIĆ! TEST PRIZNAT U REPUBLICI SLOVENIJI!

Testirajte se na COVID-19 u Bihaću! PCR i certificirani serološki test!

Poliklinika Muminović je uspostavila saradnju sa zdravstvenom ustanovom Alea dr. Kandić (Sarajevo). Na ovaj način omogućeno je komercijalno i certificirano PCR COVID testiranje na području USK.

PCR testom otkriva se prisutnost virusa SARS-Cov-2 u organizmu (uzročnik Covid-19 infekcije), uzimanjem brisa iz nosa i sluznice ždrijela.

Serološki test vrši se na osnovu uzorka krvi, te je pogodan za otkrivanje bolesnih i izliječenih osoba sa posebnim naglaskom na asimptomatske slučajeve (osobe koje su zarazne a nemaju simptome bolesti). Ukoliko je serološki test negativan ne isključuje se da infekcija postoji u ranoj fazi, što se utvrđuje jedino PCR testom.

Nova cijena testiranja iznosi 140 KM.

Ukoliko je razlog Vašeg testiranja putovanje u inostranstvo, u tom slučaju ste dužni provjeriti zvanične informacije o ulasku i boravku u državu u koju putujete (web stranica ambasade).

Certificiran serološki test za određivanje IgG i IgM antitijela na SARS CoV-2 vršimo na osnovu uzorka Vaše krvi, iz kojeg se provjerava prisustvo ili odsustvo lgG i lgM antitijela. Na osnovu toga možemo otkriti da li ste inficirani ili ste prebolovali korona virus.

Serološki testovi ne služe za dijagnostiku aktivne infekcije SARS CoV-2 virusom, već kao nadopuna dijagnostičkom PCR-testu.

Ova vrsta testiranja posebno je značajna za asimptomatske slučajeve (inficirane osobe bez simptoma bolesti) s obzirom da takve osobe predstavljaju najveću opasnost za prenošenje virusa.

Cijena testiranja iznosi 80 KM

Za dodatna pitanja, informacije i zakazivanje termina možete nas kontaktirati na brojeve telefona: + 387 37 229 780 ili +387 63 991 770 (Viber i Whatsapp)

Svaki radni dan od 07 do 19 sati!

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH