fbpx

Uvjeti korištenja

Važne pravne informacije i uvjeti korištenja

Prije pristupanja web stranicama “PZU Poliklinike Muminović”, upućujemo Vas kao korisnika ovih stranica, da pažljivo proučite niže navedene odredbe obzirom da iste sadrže uvjete pod kojima možete pristupati portalu i koristiti ga, te također definiraju kako Vaša prava i obveze s tim u vezi, tako i prava i obveze “PZU Poliklinike Muminović” / u daljnjem tekstu “Poliklinike Muminović“.

Vašim pristupanjem ovim stranicama, smatra se da ste pažljivo proučili dolje navedene uvjete, te da u potpunosti prihvaćate biti vezani istima.

Podaci sadržani na stranicama ovog portala ili s njima povezanim stranicama, općenitog su karaktera i ne predstavljaju usluge specifičnog medicinskog savjeta za pojedinačne slučajeve, niti konačan savjet liječnika, niti isti mogu zamijeniti liječnički pregled, niti im je cilj pružati sveobuhvatnu medicinsku uslugu. Odgovori su isključivo informativnog karaktera, te služe samo kao smjernice kako bi korisnici dobili određene informacije pomoću kojih mogu bolje razumjeti svoje zdravstveno stanje ili svoje već dijagnosticirane zdravstvene poremećaje.

Specifični liječnički savjeti ne pružaju se na ovim stranicama, te se u svakom slučaju za dijagnosticiranje i određivanje specifičnog medicinskog tretmana obratite ovlaštenom liječniku. Eventualno korištenje podataka sa ovih stranica suprotno gore navedenim odredbama i uvjetima, isključiva je odgovornost korisnika.

Premda Poliklinika Muminović pruža korisniku uslugu najviše kvalitete, Poliklinika Muminović niti u kojem slučaju ne jamči, bilo izričito bilo prešutno, da su podaci koji se nalaze na ovim stranicama najažurniji, ili pak jedini odgovor na pojedina pitanja, niti da su potpuni, točni, ili korisni za točno određenu svrhu, obzirom da su isti isključivo informativnog karaktera. Nadalje, Poliklinika Muminović neće odgovarati za bilo kakvu štetu nastalu korisniku ili trećem licu uslijed primjene bilo kojeg podatka sa stranica www.muminovic.ba u svrhu liječenja. Svaki podatak koji se nalazi na ovim stranicama, kao i njegovu primjenjivost u praksi, korisnik mora provjeriti s ovlaštenim liječnikom.

Poliklinika Muminović također niti u kojem slučaju ne jamči korisniku stalnu dostupnost stranica www.muminovic.ba, kao niti pravilno funkcioniranje u virtualnom okruženju. Isto tako, Poliklinika Muminović pridržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti sadržaj na navedenim stranicama, bez prethodnog informiranja korisnika.

Poštivanje privatnosti

Poštivanje privatnosti korisnika stranica Poliklinike Muminović predstavlja temeljnu brigu za uredništvo. Zato uredništvo neće ni pod kojim uvjetima:

 • posredovati ili omogućiti dostupnost elektronskim podacima korisnika bilo kojim trećim osobama bez dopuštenja korisnika;
 • koristiti “cookies” ili druge tehnologije za praćenje ili izvještavanje o aktivnostima korisnika kada nisu na stranicama www.muminovic.ba.

Podatke dobivene pri prijavi korisnika Poliklinika Muminović će koristiti isključivo za:

 • usmjeravanje uredničke politike s namjerom da se olakša put korisnicima do relevantnih informacija;
 • odabir sadržaja oglasa koji će se prikazivati u trenutku posjete korisnika stranicama www.muminovic.ba;
 • informiranje korisnika o sadržajnim i servisnim novostima na stranicama www.muminovic.ba.

Pitanja i komentari korisnika će se u slučaju eventualnog daljnjeg korištenja od strane Poliklinike Muminović navoditi bez navođenja punog imena ili elektronske adrese korisnika, ili bilo kojeg drugog podatka koji bi mogao omogućiti potpunu identifikaciju korisnika, već samo uz eventualno navođenje pseudonima/imena korisnika pod kojim se isti predstavio prilikom postavljanja pitanja.

Oglašavanje

Većina zdravstvenih mrežnih stranica u svjetskoj mreži osigurava sredstva za rad s oglašavanjem, uključujući oglašavanje reklamnih natpisa i sponzoriranjem posebnih rubrika. Radi osiguranja uredničke neovisnosti uredništvo Poliklinike Muminović drži se modificiranih strogih načela koje je definirala mrežna stranica Medscape.

 1. Oglašavanje na mrežnoj stranici www.muminovic.ba mora biti u skladu s važećim zakonodavstvom Republike Bosne i Hercegovine, države gdje je sjedište mrežnog servisa Poliklinike Muminović;
 2. Uredništvo Poliklinike Muminović ima pravo određivati oblike i načine oglašavanja na stranicama www.muminovic.ba;
 3. Oglašavanje određenog lijeka ili tvrtke na našim mrežnim stranicama ne znači preporuku uporabe lijeka ili proizvoda te tvrtke od strane uredništva Poliklinike Muminović;
 4. Uredništvo Poliklinike Muminović zadržava pravo odbijanja određenih oglasa za koje bi uredništvo mislilo, da navodi neutemeljene zdravstvene učinke za određene proizvode ili preparate. Portal www.muminovic.ba neće niti pod kakvim uvjetima i ni u kojem obliku oglašavati proizvode za koje je poznato da štete ljudskom zdravlju (npr. duhanski proizvodi). Uredništvo neće prihvaćati sponzorstva ili priloge od tvrtki koje proizvode ili prodaju takve proizvode;
 5. Poliklinika Muminović će jasno odvajati oglašavanje od uredničke politike. Sponzori ne mogu utjecati na sadržaj mrežne stranice www.muminovic.ba. Uredništvo je odgovorno za poštivanje pravila oglašavanja;
 6. Posjetioci www.muminovic.ba moći će jasno razlikovati promocijski sadržaj oglašivača od uredničkog sadržaja;
 7. Uredništvo www.muminovic.ba će osigurati oglašivačima da se njihovi oglasi na određenim stranicama što češće mjenjaju. Truditi ćemo se da se reklamne poruke ne pojavljuju unutar recenziranih članaka.

Autorska prava

Uporaba tekstova sa stranica www.muminovic.ba dozvoljena je za informativne, znanstvene i/ili edukativne svrhe.

Pristupanjem ovim stranicama, svaki korisnik usluga www.muminovic.ba prihvaća činjenicu da se komentari ili pitanja koja postavlja nalaze u javnoj domeni, te da se mogu dalje koristiti od strane Poliklinike Muminović, i to u bilo kojem obliku i na bilo kojem do sada poznatom mediju, bez prava da se za isto traži bilo kakva naknada, te se stoga odriču bilo kakvih autorskih prava na iste.

Korisnik jamči u pogledu bilo kojih i svih podataka koje on dostavi na ove stranice da se time ne krše autorska ili druga prava intelektualnog vlasništva trećih osoba, te da je od vlasnika takvih sadržaja dobio izričitu dozvolu za korištenje takvih sadržaja, te je stoga Poliklinika Muminović slobodna dalje ih koristiti, reproducirati, mijenjati, objavljivati, uređivati, stvarati izvedena djela iz istih, modificirati, prevoditi, distribuirati, te na bilo koji drugi način upotrebljavati, koristiti ili činiti dostupnima u bilo kojem obliku na bilo kojem mediju ili korištenjem bilo koje tehnologije, postojeće ili buduće.

Stranice www.muminovic.ba posjeduju članke čiji su nositelji autorskih prava treće fizičke ili pravne osobe. Za sve informacije glede uporabe tekstova s naših stranica, bilo da smo nositelji autorskih prava mi ili treće osobe, obratite se uredništvu na info@muminovic.ba, koje će Vaše eventualne zahtjeve ili želje posredovati nositelju autorskih prava. U svakom slučaju, bez izričitog ovlaštenja nositelja autorskih prava niste ovlašteni objavljivati izvorne članke na drugim mrežnim stranicama, pa čak niti kao dijelove stranica koji su uokvireni, niti koristiti iste na bilo koji drugi način, uporabom bilo kojeg drugog postojećeg ili budućeg medija.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH